Європа вислухає Клімкіна, щоб зрозуміти позицію Порошенка – Ештон

Понеділок, 23 червня 2014, 10:25

Під час прибуття на засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у понеділок, 23 червня,  у Люксембурзі  Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон наголосила на важливості виступу на засіданні міністра закордонних справ України Павла Клімкіна для подальшого взаєморозуміння та співпраці між Україною та ЄС, а також висловила підтримку мирному плану Порошенка.

"Сьогодні ми обговорюватимемо Україну. При цьому буде присутній міністр закордонних справ України Клімкін. Нам важливо вислухати його, аби зрозуміти, як він бачить ситуацію,  аби почути повідомлення Порошенка".- заявила вона.

Ештон також схвально відгукнулася про мирний план Порошенка: "Наразі важливо підтримати цей мирний план, не тільки для того, щоб припинили гинути люди, але й для того, щоб країна надалі розвивалась, щоб в ній були мир і безпека. Саме тому ми збираємось послати туди цивільну місію", наголосила вона.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 20 червня, повідомлялося про плани міністрів закордонних справ ЄС обговорити у понеділок можливість відправлення місії експертів з безпеки до України з метою врегулювання конфлікту та відновлення довіри серед населення до української міліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: