Молдова хоче подати заявку на членство в ЄС в 2015 – Лянке

П'ятниця, 27 червня 2014, 12:14

Прем’єр-міністр Молдови Юрій Лянке сподівається, що його країна подасть заявку на членство в Європейському Союзі у другій половині 2015 року.

Плани молдовської влади прем'єр оголосив сьогодні в Брюсселі. Окрім того, Лянке анонсував такі наміри напередодні візиту до Брюсселю, передає Радіо Свобода.

Тим не менш, він наголосив, що подання заявки залежатиме від того, чи виграє його Ліберальна демократична партія вибори цього року.

Лянке підкреслив, що Угода про асоціацію - "дуже важливий етап розвитку", однак "не кінцева мета". 

Президент Молдови Ніколае Тімофті напередодні зазначив, що Угода про асоціацію не повинна "розглядатися вороже партнерами Молдови", адже ці країни виграють від "сильнішої, процвітаючої Молдови у себе під боком".

Як відомо, президент України Петро Порошенко у своїй передвиборчій програмі обіцяв подати заявку на членство в ЄС протягом свого президентського терміну. У Брюсселі він м'яко критикував ЄС за нерішучість щодо визнання європейської перспективи України.

Водночас Грузія - третя країна, що підписала Угоду про асоціацію з ЄС 27 червня, - не поспішатиме з кроками щодо офіційного визнання країнами ЄС її європейської перспективи та європейського майбутнього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.