Грузія не згодна з Україною, що потрібна європерспектива - асоціації достатньо

П'ятниця, 27 червня 2014, 12:01

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі в ході брифінгу в Брюсселі сьогодні, 27 червня, прокоментував відсутність європейської перспективи в угодах про асоціацію між ЄС та країнами Східного партнерства - Україною, Молдовою, Грузією.

Він заявив, що Тбілісі залишається прихильним до подальшого зближення з Брюсселем і готується до можливого членства в ЄС, але не вважає за необхідне домагатися офіційного визнання перспективи членства.

"Я вважаю, що двері ЄС вже відчинені для Грузії. На мій погляд, підписання Угоди про асоціацію свідчить про це", - сказав Гарібашвілі.

Грузинський прем'єр відмовився прогнозувати можливі терміни вступу в ЄС. "Тепер все залежить від того, як швидко Грузія проведе необхідні реформи. Можливо, на це піде п'ять років, можливо, десять або термін буде інший - ніхто не знає", - сказав він.

Як повідомляла Європейська правда, сьогодні президент України Петро Порошенко розкритикував ЄС за небажання надавати Україні європейську перспективу. Глава держави вважає, що офіційне визнання перспективи членства України в ЄС допоможе країні.

Молдова, схоже, також дотримується української позиції - Кишинів має намір подавати заявку на членство в ЄС у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.