Грузія та Молдова пообіцяли ЄС швидку ратифікацію угоди. Черга за Україною.

Вівторок, 24 червня 2014, 14:11

Представники країн Східного партнерства, які мають підписати Угоди про Асоціацію з ЄС 27 червня разом з Україною, надали Євросоюзу публічні гарантії швидкої ратифікації цих договорів.

24 червня під час прес-конференції в Києві Посол Республіки Молдова в Україні Іон Стевіле повідомив, що парламент його країни планує розглянути питання ратифікації Угоди про асоціацію Молдови та ЄС протягом тижня після підписання — "до 4 липня", повідомляє Інтерфакс-Україна.

У свою чергу посол Грузії в Україні Михайло Уклеба зазначив, що ратифікація Угоди про асоціацію Грузії і ЄС відбудеться в грузинському парламенті в липні поточного року.

Як повідомляла Європейська правда, ЄС також просить Україну про швидку ратифікацію договору. В іншому разі Київ може втратити торговельні преференції при експорті товарів до Євросоюзу.

В МЗС України обіцяють передати угоду президентові без затримки. Ратифікаційні законопроекти, згідно Конституції, може вносити лише глава держави. "Ми здійснюємо вже зараз підготовку пакета документів, що необхідні для ратифікації. За нами затримки не буде", — сказав на прес-конференції директор департаменту ЄС українського зовнішньополітичного відомства Всеволод Ченцов.

Водночас він не став прогнозувати строки підтвердження угоди парламентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.