Європейська Рада закликає сторони конфлікту на сході України до виконання мирного плану Порошенка

П'ятниця, 27 червня 2014, 14:21

Європейська Рада закликала всі сторони конфлікту в Україні виконувати мирний план президента Петра Порошенка з врегулювання ситуації на сході, передає Інтерфакс.

"Європейська Рада шкодує, що припинення вогню, якого додержується українська влада, не привело до повного припинення військових дій. Тому рада закликає всі сторони бути відданими виконанню мирного плану", - наводить прес-служба президента України висновки Європейської Ради від 27 червня поточного року.

Крім того, Рада закликає уряд РФ активно використовувати свій вплив на незаконні збройні угруповання та зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, щоб досягти швидких і відчутних результатів із деескалації ситуації.

"Європейська Рада підтримує місію ОБСЄ з моніторингу реалізації плану мирного врегулювання, а також її роль у підтримці режиму припинення вогню та створення ефективного прикордонного контролю", - сказано у висновках Європейської Ради.

Крім того, у висновках зазначено, що, виходячи з рішення Європи не визнавати анексії Криму та Севастополя, "Європейська Рада вітає роботу, виконану Єврокомісією з метою здійснення цієї політики та рішення заборонити імпорт товарів із Криму та Севастополя, у яких немає українського сертифіката".

"Європейська Рада нагадує, що Єврокомісія, Європейська служба у зовнішніх справах та країни-члени провели підготовчу роботу з можливих цілеспрямованих заходів... для того, щоб можна було здійснити подальші кроки у разі, якщо події на сході України цього потребуватимуть", - сказано у висновках.

Європейська Рада також підтримала мирний план президента України з врегулювання ситуації на сході. "Європейська Рада звертає увагу на заяву президента Росії з підтримки мирного плану та рішення Ради Федерації про скасування дозволу на використання російських військ на території України", - зазначено у висновках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.