Литовське телебачення транслюватиме новини українських журналістів

П'ятниця, 11 липня 2014, 12:41

Литовське національне радіо і телебачення (ЛРТВ) з понеділка починає показ знятих українськими журналістами програм новин про події в Україні російською мовою, передає литовське видання Delfi.lt.

Гендиректор ЛРТВ Аудрюс Сяурусявичюс сказав, що це стане противагою інформаційній кампанії, що проводиться Кремлем.

"Ми прекрасно пам'ятаємо, скільки важила об'єктивна інформація про боротьбу за свободу Литви. Нас Москва теж називала фашистами та іншими подібними словами. Я переконаний, що обов'язок литовського національного мовника - встати в один ряд з українцями і допомогти їм відбити дезинформаційний напад Кремля. Краща протиотрута від пропаганди - об'єктивна інформація, потік якої зміцнить співпрацю з українським "5 каналом", - сказав Сяурусявичюс.

Програми новин "Новини. Україна", які готує український "5 канал", транслюватимуться з 14 липня на каналі ЛРТВ "Культура" об 11.30 і 18.00, повідомляється на сайті національної телерадіомовної компанії.

Гендиректор "5 каналу" Володимир Мжельський сказав новинному порталу, що ініціатива ЛРТВ допоможе Литві краще зрозуміти, чим зараз живе Україна, яка опинилася в епіцентрі геополітичного конфлікту.

"Трагедії простих людей часто залишаються за межами уваги міжнародних медійних каналів. Україна щодня ховає своїх солдатів, які воюють за кращу країну, і для нас важливо, щоб ці новини доходили до максимально більшої кількості людей", - сказав Мжельський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: