США звинуватили Росію в артобстрілах українських військових

П'ятниця, 25 липня 2014, 09:53

США звинуватили Росію в артилерійському обстрілі позицій українських військових, які ведуть бойові дії проти терористів на сході України.

Як повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі, представник Держдепартаменту США Марі Харф заявила, що в американської влади "є дані про те, що Росія зі своєї території обстрілює позиції українських військових по інший бік кордону".

Держдеп також "має в своєму розпорядженні нові свідоцтва того, що Росія має намір передати (терористам - Ред.) потужніші реактивні системи залпового вогню", додала Харф.

У Вашингтоні вважають, що після катастрофи пасажирського "Боїнгу" під Донецьком 17 липня постачання озброєнь сепаратистам із Росії через кордон не припинилося.

За словами представниці Держдепартаменту, інформація про артобстріли з території Росії грунтується на "даних агентурної розвідки". Харф відмовилася від докладніших коментарів, щоб, як вона сказала, "не скомпрометувати джерела й методи збору інформації".

Американська влада також вважає, що "Боїнг" Malaysia Airlines був збитий проросійськими бойовиками за допомогою зенітно-ракетного комплексу "Бук", скоріш за все, помилково.

Москва поки жодним чином не відреагувала на останню заяву Держдепартаменту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.