США поклали на Путіна і уряд Росії відповідальність за збитий малайзійський авіалайнер

Четвер, 24 липня 2014, 13:01

Проросійські сепаратисти, які, на думку США, збили над Донбасом малайзійський авіалайнер, не могли зробити цього без участі Росії, і відповідальність за це лежить на президентові Росії Володимирові Путіну.

"Російські сепаратисти, які, на наше переконання, запустили цю ракету, не могли діяти без підтримки президента Росії Володимира Путіна і російського уряду, не могли отримати озброєнь без підтримки президента Путіна і російського уряду. Вони б не робили цього там, і крапка. Вони не могли вистрелити з SA-11 (західна назва комплексу ППО "Бук" - Ред.) без підтримки президента Путіна і російського уряду. Так, пряма відповідальність на них".

Про це заявила на брифінгу заступниця речника Державного департаменту США Марі Гарф, передає радіо "Свобода".

За її словами, США вже публічно виклали дуже переконливі факти і продовжують розсекречувати максимально можливу кількість даних.

При цьому, сказала речниця, США дуже відверті в оцінках того, що відбувається і яка роль у цьому Росії.

"Росіяни вже багато разів брехали про те, що відбувається. Вони казали, що у Криму немає їхніх військ, коли вони були там повсюди. Тому до них уже немає ніякої довіри", – наголосила Гарф.

Гарф наголосила, що розслідування того, хто конкретно особисто збивав лайнер, у США триває. Але наразі, сказала вона, США не розкривають усіх своїх джерел і методів, бо хочуть бути у змозі з’ясовувати такі речі і в майбутньому, якщо схожі трагедії відбуватимуться на сході України знову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.