В Швейцарії відзначений сплеск "суїцидального туризму"

Четвер, 21 серпня 2014, 11:09

Кількість іноземців, що приїздять до Швейцарії, де дозволена евтаназія, в рамках "суїцидального туризму" збільшилася вдвічі в період з 2009 по 2012 рік.

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на дослідників.

За їхніми даними, в період з 2008 по 2012 рік у Швейцарію, щоб покласти кінець життю, приїхали 611 іноземців з 31 країни. Найбільшою популярністю Швейцарія як місце для завершення життя користується серед жителів Німеччини (268 чоловік) і Великобританії (126 осіб), на третьому місці стоять французи (66 осіб).

Як зазначається, після зниження числа проведених евтаназій в період з 2008 по 2009 рік, вчені зафіксували сплеск звернень за смертельною процедурою - кількість смертей, що настали в результаті ін'єкції, зросла вдвічі.

Особливо істотно зросла кількість італійців (22 звернення в 2012 році проти 4 звернень у 2009) і французів (19 звернень проти 7).

Середній вік людей, що звертаються за процедурою "асистованого самогубства", становить 69 років, тоді як діапазон варіюється від 23 до 97 років.

Майже всі з тих, хто завершив своє життя в Швейцарії, вдалися до вживання фенобарбіталу, однак четверо вважали за краще вдихати пари гелію.

Зазначимо, згідно із законодавством Швейцарії, евтаназія дозволяється за умови, що учасники процесу не мають особистої зацікавленості в смерті конкретної людини і не отримують від цього матеріального зиску.

Кримінальний кодекс Швейцарії передбачає відповідальність за посередництва при застосуванні евтаназії в тому випадку, якщо мають місце корисливі мотиви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.