Швейцарія шукає альтернативу санкціям та вводить обмеження у торгівлі з РФ та Україною

Середа, 13 серпня 2014, 22:32

Швейцарія введе додаткові обмеження на експорт військової продукції в Україну і Росію.

Відповідну заяву опубліковано на офіційному сайті Федеральної ради (уряду) країни.

У заяві наголошується, що через "загострення конфлікту в Україні" Федеральна рада постановила "розширити вже існуючу заборону на експорт воєнних матеріалів в Росію і Україну, включивши в нього ряд товарів військового призначення".

Мова йде про заборону на постачання безпілотників, навчально-тренувальних літаків і радіоапаратури. Також при видачі дозволів на експорт товарів подвійного призначення відповідні відомства повинні приймати "обмежувальні" рішення.

Крім того, Федеральна рада постановила "вжити всі необхідні заходи для забезпечення того, щоб санкції, введені Європейським союзом, неможливо було обійти на території Швейцарії". Міністерству економіки Швейцарії доручено якомога швидше розробити відповідні заходи.

Подібна політика дозволить Швейцарії не приєднуватися до санкцій проти Росії. Нагадаємо, у ЄС закликають Швейцарію ввести такі санкції, мотивуючи, що у зворотному випадку Москва без перешкод зможе обходити європейські заборони.

У той же час обережна політика Берна дозволила уникнути заборони на експорт продуктів харчування в Росії - ці обмеження не поширюються на швейцарську продукцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.