ЄС та Україна продовжать консультації з РФ після ратифікації асоціації

Четвер, 11 вересня 2014, 09:14

Переговори щодо мінімізації негативного впливу зони вільної торгівлі України та ЄС на російську економіку можуть бути продовжені після ратифікації Угоди про асоціацію, що має відбутися на наступному тижні.

Про це Європейській правді на умовах анонімності розповів високопосадовець зі структур Єврокомісії.

"У п'ятницю 12 вересня відбудеться черговий раунд переговорів представників ЄС, України та Росії. Ми не чекаємо від неї якихось результатів та готові продовжувати переговори. Але найголовніше - ми є суверенними країнами, а тому позиція третьої сторони не може вплинути на наші плани ратифікувати двосторонню угоду. Тому ратифікація Угода про асоціацію відбудеться, як і було оголошено, на наступному тижні",- заявив єврочиновник.

Співрозмовник ЄвроПравди також прокоментував оприлюднені нещодавно вимоги Росії щодо внесення змін до Угоди. "Наша позиція дуже конструктивна. Тому у найближчий час ми надамо російській стороні детальне пояснення, чому її пропозиції неможливо реалізувати",-- пояснив він.

За словами високопосадовця, механізм двосторонньої співпраці України та ЄС, прописаний в Угоді, створює майданчик для подальших переговорів з Росією вже після набуття угодою чинності.

"Угода має дуже гнучкий механізм. Завжди є можливість щось поправити. Але найголовніше - як суверенні сторони ми не приймаємо вимог переписати цей документ, або почати переговори спочатку",- заявив він.

Як повідомляла Європейська правда, російська сторона надала Україні та ЄС свої пропозиції щодо перегляду угоди. По суті, РФ вимагає відмовитися від підписаного документа та розпочати переговори заново.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.