США пообіцяли Грузії оборонне озброєння і допомогу на шляху до НАТО

Понеділок, 8 вересня 2014, 09:48

Сполучені Штати розглядають питання постачання Грузії оборонного озброєння.

Про це повідомляють "Новости-Грузия" з посиланням на заяву міністра оборони США Чака Гейґела під час його візиту до Тбілісі.

Також Гейґел привітав отримання Грузією статусу особливого партнера НАТО.

"США розглядають питання поставок оборонного озброєння Грузії. Ми обговорюємо, які саме кроки будуть зроблені для посилення нашого співробітництва щодо забезпечення обороноздатності Грузії", - заявив Чак Гейґел.

Він зазначив, що з міністром оборони Іраклі Аласанією "обговорювалася можливість придбання Грузією американських військових вертольотів і що для цього має зробити грузинська сторона".

Глава Пентагону запевнив, що США будуть розвивати військову співпрацю з Грузією, а зустрічі з представниками керівництва країни в Тбілісі стали важливим кроком для розвитку партнерства.

"Ми обов'язково продовжимо поглиблення військового співробітництва з Грузією, особливо на тлі дій Росії в Україні", - заявив міністр оборони США на прес-конференції.

"Новий статус Грузії як партнера НАТО з посиленими можливостями є новим етапом для її вступу в альянс. Поглиблення співпраці особливо важливе на тлі анексії Криму, яку США не визнають і яка становить небезпеку для регіону, як і дії Росії в Грузії", - заявив Чак Гейґел.

При цьому він зазначив, що події в Україні "зробили США ближчими у відносинах з нашими друзями в Європі, в тому числі з Грузією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.