Асоціація текстильників Росії просить заборонити імпорт тканин з Європи

Понеділок, 8 вересня 2014, 10:40

Російські виробники текстилю просять Володимира Путіна ввести ембарго на імпортні тканини. Відповідний лист президенту Російської Федерації направив голова Асоціації текстильників Росії Шамхал Ільдаров.

Про це пише видання Известия, посилаючись на Асоціацію текстильників Росії.

В організації вважають недоцільним працювати на ВВП Євросоюзу, який здійснює ворожу політику щодо Росії. До того ж обмеження імпорту тканин із західних країн має стимулювати вихід на вітчизняний ринок російської продукції.

"Текстильна галузь забезпечує робочими місцями величезну кількість людей. Якщо ми підтримаємо нашого товаровиробника, то зможемо стимулювати вітчизняну економіку, замість того, щоб підтримувати те, що виробляється в Європі. Тим більше що європейці роблять націнку на товар за рахунок марки і таким чином завищують ціну", - заявив голова асоціації.

Однак не всі підтримали ідею Ільдарова. Перший заступник голови комітету Держдуми з промисловості Валерій Гартунг вважає, що одними заборонами національного виробника підтримати неможливо. Він каже, що потрібно підтримувати вітчизняні підприємcтва, щоб вони могли конкурувати з іноземними, за існуючого рівня імпорту товарів, що вироблені за кордоном.

Власниця студії дизайну тканин Solstudio Textile Design Олександра Калошина впевнена, що Росії поки зарано відмовлятися від іноземних тканин.

"Постраждає і споживач, і, звичайно, тисячі малих підприємств та сотні кравців по всій країні. Ми одна з небагатьох країн у світі, в яких залишилися сотні магазинів тканин і сотні кравців", - каже Калошина.

Нагадаємо, що 6 серпня Російська Федерація ввела обмеження на імпорт деяких харчових продуктів у відповідь на санкції ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.