Росія відповіла на санкції Заходу - заборонений імпорт продовольства

Середа, 6 серпня 2014, 18:10

Ввечері в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації".

Про це повідомляє офіційний сайт глави російської держави, де опублікований відповідний документ.

Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Обмеження, що введені Російською федерацією, поширюється на всі країни, що підтримали Україну. Між тим, найбільшою мірою їх ефект буде відчутний для ЄС і США.

"З метою захисту національних інтересів Російської Федерації" указом заборонено "ввезення на територію Російської Федерації окремих видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є держава, яка прийняла рішення про введення економічних санкцій відносно російських юридичних та (або) фізичних осіб або яка приєдналася до такого рішення".

Наразі дія даного указу не поширюється на Україну, однак після введення урядом секторальних санкцій експорт продовольства до Росії також буде заборонений. Зазначимо, що частина українського продовольчого експорту до РФ вже заблокована рішенням Росспоживнагляду.

Згідно до указу Путіна, указ набирає чинності вже 6 серпня, але практичне його застосування почнеться трохи пізніше.

Спершу уряд Росії має окремим рішенням "визначити перелік видів сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства", на які поширэються ембарго. Цей список згодом може бути доповнений, скорочений або змінений.

Заборона на ввезення продовольства до РФ буде діяти протягом одного року, проте передбачена можливість продовження або скорочення цього строку.

Раніше повідомлялося про санкції, введених всіма країнами ЄС, Сполученими штатами Америки, Канадою, Норвегією, Швейцарією, Японією, Південною Кореєю, Австралією.

Всі ці країни підпадають під обмеження, введені Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.