У Франції хочуть карати за "навмисне зношування техніки"

Четвер, 23 жовтня 2014, 08:52

У Франції у майбутньому хочуть карати за навмисні дії виробників, спрямовані на передчасне зношування електроприладів, у тому числі і побутових.

Нещодавно члени нижньої палати парламенту Франції - Національних зборів - підтримали відповідні законодавчі зміни, пише Deutsche Welle.

Згідно з законом, який ще мають підтримати і у французькому Сенаті, "навмисне передчасне зношування приладів" має увійти до переліку порушень закону про захист прав споживачів цієї країни.

У законі цей пункт сформульовано як "сукупність технічних рішень і підходів, завдяки яким виробник чи продавець, навмисно зменшуючи можливий термін експлуатації чи можливу споживчу цінність товару, досягає кращих показників збуту".

До цього належить, зокрема, навмисний монтаж дефектних деталей або запрограмований передчасний вихід з ладу приладу, а також навмисні технічні обмеження, завади для ремонту чи запланована несумісність компонентів.

Якщо закон буде ухвалено у Сенаті і він набере чинності, тоді за доведені випадки такого ошуканства у Франції каратимуть ув’язненням до двох років та грошовим штрафом у розмірі 300 000 євро.

Ця норма вважається частиною закону про реформу у енергетиці, згідно з яким Франція має зменшити частку струму, одержаного за допомогою атомних електростанцій, з теперішніх 75 до 50 відсотків та удвічі скоротити обсяги споживання електроенергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: