В ЄС не готові визнати присутність російських військ в Україні - джерело

П'ятниця, 14 листопада 2014, 14:20

В ЄС через брак "точної інформації" не готові визнати, що на сході України присутні російські війська, проте констатують ескалацію ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на високопоставленого європейського дипломата.

"Тому що ми, можливо, молода організація, яка ще не має всього необхідного. Ми хочемо надати інформацію, яка перевірена необхідним чином", - сказав дипломат, відповідаючи на питання, чому ЄС не визнає присутність російських військ.

Дипломат зауважив, що в ЄС "дуже добре відомо, що говорять наші колеги, наприклад, НАТО".

"Ми перебуваємо з ними у постійному контакті, а також у контакті з державами-членами. Ми сподіваємося, що до понеділка зможемо надати верховному представнику та міністрам інформацію, яка буде якомога точною", - підкреслив він.

Разом з тим європейський дипломат зазначив, що в ЄС бачать нарощування "військового обладнання та колони, які просуваються у Східну Україну".

"В цьому немає жодного сумніву. На цьому етапі ми можемо говорити про збільшення військового руху. Ми також є свідками збільшення обстрілів в Донецьку та Донецькому аеропорту та інших трьох містах. Якщо порівнювати із ситуацією, яка була три місяці тому, враження таке, що ми просуваємося у напрямку ескалації", - сказав дипломат.

Він також зауважив, що "дуже важко сказати, що це означає у кінцевому підсумку".

"За цією ситуацією потрібно спостерігати дуже пильно. Ви бачили заяви багатьох лідерів, міністрів закордонних справ з різних країн-членів ЄС, що вони дуже занепокоєні розвитком подій", - додав високопосадовий європейський дипломат.

Нагадаємо, як повідомлялося, у понеділок, 17 листопада, глави МЗС країн ЄС розглянуть ситуацію в Україні. Очікується також, що вони можуть оголосити про додаткові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: