ЄС створює фонд, який допоможе залучити 300 млрд євро інвестицій

Понеділок, 24 листопада 2014, 10:45

Євросоюз створює фонд для залучення додаткових інвестицій як мінімум на 300 млрд євро з допомогою методів фінансовї інженерії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

План, про який буде оголошено в середу, відображає зрушення в питанні того, як ЄС використовує свої структурні фонди, як розподіляє кошти бюжетів держав-членів на проекти всього регіону.

"Ми живемо в фінансовому світі, тому краще знати, як працює фінансова система, щоб отримати від ваших грошей найбільшу віддачу. Менше інвестицій – більше фінансового ризику, більше венчурного капіталу", - сказав чиновник ЄС, який брав участь у розробці плану.

Цей план є спробою боротьби з "вічною слабкістю" європейської економіки: стагнуючих інвестицій з боку приватних компаній, які обмежили подібну діяльність з огляду на боргову кризу єврозони і жорсткі економічні заходів з боку влади.

Ідея плану в тому, що фонд поглине більшість або всі втрати, яких зазнав проект про спільні інвестиції з приватним сектором. Очікується, що 300 млрд євро відкритих і приватних інвестицій будуть надаватися протягом трьох років, тоді як лише цього року обсяг європейських інвестицій може скласти близько 230 млрд євро.

Крім того, якщо влади країн-членів ЄС вирішать вкласти в нову структуру більше коштів, це дозволить збільшити фінансові можливості фонду.

Це питання можуть обговорити у грудні на зустрічі міністрів фінансів ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент  Єврокомісії Жан-Клод Юнкер має намір вжити термінових заходів для пожвавлення кон'юнктури в ЄС і готує багатомільярдний план інвестицій в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: