Бойовики можуть почати наступ на нові українські території – генерал НАТО

Середа, 26 листопада 2014, 16:08

Після останніх поставок з Росії озброєння та техніки на схід України російські бойовики можуть почати захоплення нових територій.

Про це сказав головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.

"Внаслідок останніх поставок озброєння на схід, що ми бачили протягом останніх декількох тижнів, можливості проросійських сил посилились, і це може призвести до того, що підтримувані Росією війська на сході України здатні та, можливо, будуть тиснути задля захоплення додаткових земель вздовж лінії розмежування", - сказав Брідлав.

Крім того, в НАТО продовжують відзначати значну чисельність російських військ на кордоні з Україною.

При цьому альянс непокоять їхні бойові можливості.

"Цифри, які ми використовуємо впродовж останніх декількох тижнів, не дуже змінились. Вони складають кількість у 8-10 тис. особового складу розміщених військ на кордоні, але не це є важливим. Важливим є те, що представляють ці війська на кордоні, а саме - можливості цих військ, які розміщені там. Вони мають серйозні можливості, і питання полягає в тому, якщо Росія вирішить використати ці війська, щоб перетнути кордон..." - сказав Брідлав.

Він пояснив, що ці сили, які розміщені дуже близько до українського кордону, інколи в декількох метрах, перебувають там для того, щоб дати можливість тим силам, які вже знаходяться на сході України, продовжувати дестабілізуючі дії.

Нагадаємо, раніше в НАТО повідомляли, що Росія переміщує війська до лінії розмежування на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.