Саріуш-Вольський: зміна режиму в РФ – єдиний спосіб врятувати Україну

Вівторок, 16 грудня 2014, 11:49

ЄС має зрозуміти, що зміна режиму в Росії є єдиним способом врятувати Україну від руйнації.

Про це сказав депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський в інтерв’ю телебаченню Європейської народної партії.

На його думку, варто покінчити з ілюзією, що з Путіним можна домовитись щодо врегулювання конфлікту на сході України.

"Було ілюзією вірити в те, що ми зможемо вплинути на Росію через економіку, культурні, соціальні зв’язки. Варто радше сподіватись на зміни всередині Росії", - сказав він.

За його словами, якщо Росія повернеться до поваги до міжнародного права, не продовжуватиме політику окупації і анексії, не буде далі використовувати власні ресурси в якості зброї, тоді можливе повернення до співпраці.

"Але зараз, за режиму, який панує в Москві, це неможливо", - сказав Саріуш-Вольський.

"Перед Україною стоять два неможливих завдання: реформи і боротьба з російською агресією. Якщо не буде реформ, вони програють війну, програють війну – не буде реформ. Тому вони мають виграти обидві битви", - зазначив депутат.

За його словами, якщо Захід програє в Україні, це спричинить ефект доміно у всіх пострадянських країнах, і Захід програє в цілому регіоні.

"Україна є полем битви для наших цінностей. Будемо чесні, не так вже й добре ми до неї ставимось, але наш інтерес полягає в тому, щоб захистити наші цінності", - наголосив Саріуш-Вольський.

Нагадаємо, раніше Яцек-Саріуш Вольський заявив, що Путін використовує гроші та ресурси для того, щоб впливати на політику країн Центральної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.