В Болгарію продовжують надходити труби для "Південного потоку"

Понеділок, 5 січня 2015, 10:36

Корабель під прапором Багамських островів з трубами, призначеними для будівництва "Південного потоку", в суботу 3 січня застряг на мілководді в болгарському порту Бургас.

Про це повідомляє видання EurActiv.

Труби, які перевозило судно, були призначені для будівництва морської ділянки "Південного потоку".

"Немає жодної небезпеки для екіпажу і самого корабля. Корпус не пошкоджений", - сказав директор Морської адміністрації Болгарії Станимир Ніколов, не уточнивши, чи є загроза забруднення морської води.

Фото: Дневник 

Варто зазначити, що морські порти Бургас і Варна використовуються як місце тимчасового складування труб для морської ділянки газогону "Південний потік".

Це вже третій рейс зазначеного корабля до Болгарії. Попередні два рази він теж перевозив труби для "Південного потоку", раніше судно заходило в болгарський порт 40 днів тому.

Крім того, не зрозуміло, чому труби продовжують надходити до Болгарії, хоча проект будівництва газогону було закрито.

На даний момент корабель вже зняли з мілини.

Нагадаємо, про відмову від будівництва "Південного потоку" було заявлено 1 грудня під час візиту до Туреччини президента РФ Володимира Путіна. Згодом російська влада офіційно повідомила Єврокомісію про відмову від реалізації цього проекту.

При цьому повідомлялося, що російські трубні компанії продовжують постачати в Болгарію труби для будівництва морської ділянки газопроводу "Південний потік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.