Болгарія продовжить роботи з підготовки "Південного потоку"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:06

Болгарія видасть всі необхідні дозволи для будівництва газопроводу "Південний потік" і продовжить роботу над підготовкою проекту.

Про це заявив у Брюсселі прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, повідомляє bnr.bg.

За словами Борисова, він провів консультації з лідерами європейських країн на саміті ЄС і "отримав підтримку і розуміння" в тому, що Болгарія не має нести відповідальність за зупинку проекту і платити штрафи.

"Таким чином, наша країна тепер може виконати свої зобов'язання щодо підготовчих заходів, особливо для морської частини трубопроводу, і видавати дозволи на будівництво", - сказав Борисов.

Прем'єр-міністр зазначив, що чекатиме реакції "Газпрому", і, якщо "Південний потік" буде припинено, це не буде з вини Болгарії.

Нагадаємо, про відмову від будівництва "Південного потоку" було заявлено 1 грудня під час візиту до Туреччини президента РФ Володимира Путіна. Згодом російська влада офіційно повідомили Єврокомісію про відмову від реалізації цього проекту.

Пізніше російськи ЗМІ повідомили, що російські трубні компанії продовжують постачати в Болгарію труби для будівництва морської ділянки газопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.