Франція готова обговорювати умови сплати боргу Греції, але не списувати його

Понеділок, 16 лютого 2015, 11:14

Греція повинна виконувати свої зобов’язання, особливо у питанні виплати боргу, однак умови виплати боргу можуть обговорюватись.

Про це сказав міністр фінансів Франції Мішель Сапен, пише Le Figaro.

"Списання боргів було б найгіршою звісткою для європейських платників податків. Але чи зможе Греція виплатити борг за нинішніх умов? Думаю, ні. Терміни погашення і відсоткові ставки – це те, над чим ми можемо дискутувати" - сказав він.

На думку французької влади, варто знайти баланс між зобов’язаннями, які брав на себе попередній уряд Греції, і змінами, які має намір впроваджувати новий уряд.

"Греція, не нинішній уряд, а країна, підписала ряд угод. Вони мають поважати ці угоди незалежно від зміни уряду. Але вони кажуть, і я їх підтримую, що: ми змінили уряд, і все не буде так, як раніше" - сказав Сапен, якого цитує Reuters.

За його словами, договорами не передбачено виходу якоїсь з країн з єврозони, однак якщо Греція прийме таке рішення, то це буде для неї дуже небезпечно.

"Греція може вирішити вийти з єврозони на власний страх і ризик, однак це може бути дуже небезпечно" - зазначив Мішель Сапен.

В понеділок міністри фінансів країн ЄС зберуться для обговорення ситуації з Грецією.

Як повідомлялося, голова Єврогрупи вважає, що шанси на зустрічі 16 лютого досягти конкретних угод з Грецією з вирішення фінансової кризи в країні не надто великі.

11 лютого міністри фінансів єврозони на зустрічі у Брюсселі не змогли досягти угоди з новим урядом Греції щодо продовження програми фінансової допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: