Вимоги Греції щодо репарацій не відповідають європейським законам - ЄК

Середа, 11 лютого 2015, 13:41

Вимоги Греції щодо виплати репарацій Німеччиною не відповідають європейському законодавству та жодним європейським правилам.

Про це розповіла офіційний представник Єврокомісії Міна Андрєєва.

"На мою думку, такі вимоги не відповідають жодним правилам Європейського союзу або документам, підписаним з грецькою владою", - сказала Андрєєва

За її словами, контакти представників ЄС с грецькою владою продовжуються, зокрема, вчора прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас мав розмову з главою ЄК Жан-Клодом Юнкером.

"Ми продовжуємо переговори, тому не варто робити якісь висновки, базуючись на інформації, що з’являється у ЗМІ", - додала вона.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що нова влада не відмовилася від ідеї вимагати репарації від Німеччиниза заподіяний Греції збиток за часів Третього рейха.

У свою чергу  віце-канцлер та міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель повідомив, що Німеччина не буде платити Греції репарації за збитки від окупації під час Другої світової війни.

Як повідомлялося, Греція не проситиме продовження чинної програми міжнародної фінансової допомоги, всупереч застереженням з боку партнерів по Євросоюзу.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) з 11 лютого припинить приймати грецькі державні облігації як заставу по кредитах.

Раніше ЄЦБ виступав проти пропозиції Греції про випуск короткострокових облігацій на 10 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: