Греція проситиме ЄС про продовження програми фінансової допомоги

Середа, 18 лютого 2015, 08:32

У середу Греція направить до Брюсселю прохання про продовження програми фінансової допомоги на чотири місяці, намагаючись знайти компроміс зі своїми європейськими партнерами.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на власні джерела в ЄС.

Греція буде готова погодитися, згідно з цим планом, не згортати вже проведені реформи, зберегти первинний профіцит бюджету, повністю обслуговувати борги, при цьому вона отримає можливість обговорювати з кредиторами умови нової програми.

Таким чином, план відображає усні домовленості, яких прем'єр Алексіс Ципрас дійшов у понеділок з комісаром Європейської комісії з економіки та фінансів П'єром Московісі. Потім ці домовленості, однак, не були підтримані міністрами фінансів єврозони.

Продовження програми дасть можливість Греції провести переговори про умови нової угоди. Але при цьому Греція наполягає на продовженні "кредитної угоди", а не програми допомоги, в якій бере участь також Міжнародний валютний фонд і яка передбачає виконання широкого списку різних умов.

Як повідомлялося, вирішальна зустріч міністрів фінансів єврозони щодо майбутнього фінансової допомоги Греції завершилися безрезультатно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.