Міністр фінансів Німеччини вважає дії уряду Греції безвідповідальними

Понеділок, 16 лютого 2015, 16:38

Ситуацію навколо боргів Греції навряд чи вдасться вирішити у понеділок на зустрічі міністрів фінансів країн Євросоюзу.

Про це сказав міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, повідомляє Deutsche Welle.

"Після того, що я чув... Я дуже скептично ставлюсь до швидкого вирішення", - сказав Шойбле.

Міністр також звинуватив новий грецький уряд у тому, що він діє "досить безвідповідально", хоча підкреслив, що не хоче виходу Греції з єврозони.

"Ми не хочемо цього. Проблема в тому, що Греція живе не за коштами протягом тривалого часу, і ніхто не хоче більше давати Греції гроші без гарантій", - додав він.

Шойбле також сказав, що переговори зі грецьким колегою Янісом Варуфакісом велися не про досягнення "компромісу заради компромісу", а про допомогу Греції стати конкурентоспроможною знову без сторонньої допомоги.

"Вони були на правильному шляху доти, доки новий уряд не сказав, що вони більше не хочуть, робити все це. Замість того вони образили тих, хто допоміг Греції в останні кілька років", - додав міністр.

Раніше міністр фінансів Франції заявив, що Греція повинна виконувати свої зобов’язання, особливо у питанні виплати боргу, однак умови виплати боргу можуть обговорюватись.

Як повідомлялося, голова Єврогрупи вважає, що шанси на зустрічі 16 лютого досягти конкретних угод з Грецією з вирішення фінансової кризи в країні не надто великі.

11 лютого міністри фінансів єврозони на зустрічі у Брюсселі не змогли досягти угоди з новим урядом Греції щодо продовження програми фінансової допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.