Україна запроваджуватиме стандарти ЄС при створенні інфраструктури геопросторових даних

Середа, 11 березня 2015, 19:38

При створенні інфраструктури геопросторових даних Україна запроваджуватиме єдині для країн-членів Європейського Союзу стандарти, передбачені директивою INSPIRE.

Це в майбутньому дозволить Україні безперешкодно інтегруватися в єдину європейську та світову інфраструктуру просторових даних, повідомляє сайт Кабміну.

Голова Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру Максим Мартинюк наголосив, що при розбудові державної політики України у сфері геодезії і картографії виходити слід з того, що підписання угоди про асоціацію з ЄС вимагає прискорення інтеграції у світовий та європейський інформаційний простір.

В Україні триває робота над проектом Закону України "Про національну інфраструктуру геопросторових даних".

Важливу роль для України відіграє також членство в EuroGeographics – асоціації національних картографічних, кадастрових та реєстраційних організацій Європи, в Європейському відділенні Комітету з глобального управління геопросторовою інформацією UNGGIM, а також партнерство з Об’єднаним науково-дослідним інститутом Єврокомісії JRC.

Зокрема, EuroGeographics сьогодні допомагає вітчизняним фахівцям бути в курсі усіх європейських сучасних картографічних, геодезичних та геоінформаційних технологій та відслідковувати тенденції розвитку галузі.

Директива INSPIRE Європейського Союзу, що набула чинності 15 травня 2007 року, зобов’язує всіх членів ЄС створити в мережі Інтернет інфраструктуру просторових даних, яка б сприяла стандартизованому обміну географічною інформацією.

EuroGeographics – це міжнародна некомерційна організація, представницький орган та членська асоціація національних картографічних, кадастрових та реєстраційних організацій Європи. Вона об’єднує всі без винятку європейські країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.