Україна і низка країн приєдналися до санкцій ЄС проти чиновників команди Януковича

П'ятниця, 10 квітня 2015, 12:53

Україна та низка інших країн приєдналися до санкцій Євросоюзу проти колишніх чиновників режиму екс-президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

"Рішення Ради продовжує обмежувальні заходи до 6 березня 2016 року для 14 осіб, до 6 червня 2015 року для 4 осіб та вносить зміни до запису для 18 осіб. Чорногорія, Ісландія та Албанія, члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ліхтенштейн і Норвегія, а також Україна і Молдова приєднуються до цього рішення Ради", - йдеться в повідомленні.

Зазначені країни будуть забезпечувати, щоб їхня національна політика відповідала даному рішенню Ради. "Європейський союз бере до уваги це зобов'язання і вітає його", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 6 березня Європейський союз продовжив санкції проти екс-президента України Віктора Януковича і ще 17 людей з його оточення.

У той же час, із санкційного списку зникли прізвища чотирьох українських чиновників: колишнього заступника глави АП Андрія Портнова, колишніх очільників СБУ Олександра Якименка та Ігоря Калініна та сина колишнього прем’єр-міністра Олексія Азарова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.