ЄС зняв санкції з 4 чиновників команди Януковича і продовжив для 18 осіб

П'ятниця, 6 березня 2015, 12:47

Європейський союз продовжив санкції проти екс-президента України Віктора Януковича і ще 17 людей з його оточення.

Про це повідомляється в офіційному журналі ЄС.

У списку ЄС залишилися Віктор Янукович, Олександр Янукович, Віктор Янкович-молодший, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Олена Лукаш, Андрій Клюєв, Віктор Ратушняк, Артем Пшонка, Сергій Клюєв, Микола Азаров, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Раїса Богатирьова, Сергій Арбузов, Олександр Клименко, Едуард Ставицький, Юрій Іванющенко.

Застосування обмежувальних заходів продовжується до 6 березня 2016 року стосовно 14 осіб і до 6 червня 2015 року стосовно чотирьох осіб - Віктор Янукович-молодший, Олена Лукаш, Дмитро Табачник, Сергій Клюєв.

У той же час, із санкційного списку зникли прізвища чотирьох українських чиновників: колишнього заступника глави АП Андрія Портнова, колишніх очільників СБУ Олександра Якименка та Ігоря Калініна та сина колишнього прем’єр-міністра Олексія Азарова.

Раніше повідомлялося,  що ЄС може зняти санкції з семи українських чиновників, серед яких колишній прем'єр міністр Микола Азаров, у зв'язку з тим, що українській прокуратурі так і не вдалося надати доказів їхньої провини.

У березні 2014 року ЄС заморозив активи 22 українців, у тому числі екс-президента Віктора Януковича, його сім'ї та ряду колишніх високопоставлених українських чиновників у європейських банках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.