Громадський орган асоціації створено попри конфлікт з профспілками та роботодавцями

Четвер, 16 квітня 2015, 16:48

Платформа громадянського суспільства Україна-ЄС у четвер розпочала роботу.

Про це в коментарі Європейській  правді повідомив учасник координатор 13-ї групи платформи "Зайнятість, трудові права, безпечні та здорові умови праці, соціальна політика" Ростислав Дзундза.

За його словами, інавгураційне засідання органу відбулося і наразі обрано двох співголів: від сторони ЄС -  член Європейського економічного та соціального комітету Анджей Адамчик, від українського боку - науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко.

Окрім того, було створено робочу групу, яка доопрацьовуватиме загальні пункти про діяльність платформи.

Як повідомив Дзундза, в листопаді 2015 року буде обрано новий склад платформи, який буде чинним протягом 2,5 років.

Згідно з домовленістю, в новому складі буде три представника від профспілок, три - від організації роботодавців та три - від групи "третіх сторін".

Окрім того, ще шість представників буде обрано під час Генеральної асамблеї, яка пройде в листопаді.

Водночас, згідно з домовленостями, з шести обраних асамблеєю представників, один представлятиме профспілки і один - організацію роботодавців.

Як зауважив представник федерації роботодавців України Родіон Колишко на своїй сторінці у Facebook, платформа має протягом короткого часу "затвердити Регламент, сформувати механізми взаємодії української та європейської частин, налагодити конструктивну комунікацію з органами Асоціації, створеними відповідно до Угоди та сформувати порядок денний своєї роботи до листопада 2015 року".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що робота громадського органу асоціації блокувалася, оскільки європейські партнери наполягали на забезпеченні "необхідного представництва профспілок та роботодавців".

Наразі узгоджена схема формально передбачає більшість представників профспілок та роботодавців в складі платформи, проте представники НУО сподіваються, що серед обраних асамблеєю шести представників будуть їхні прибічники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.