Порошенко підписав закони про військову співпрацю з Кіпром, Італією та Румунією

Середа, 29 квітня 2015, 13:39

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про співпрацю в сфері оборони".

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Угода від 4 липня 2011 року встановлює загальні принципи та процедури співпраці між сторонами у сфері оборони", - йдеться у повідомленні.

Підписано Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про перевезення військових вантажів та персоналу через територію України у зв’язку з участю Збройних Сил Італійської Республіки у Міжнародних силах сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан".

Підписано Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про заходи зміцнення довіри і безпеки", прийнятий Верховною Радою 8 квітня.

За Угодою сторони домовилися розвивати військове співробітництво з метою дальшого зміцнення взаємної довіри і безпеки в зонах, що прилягають до українсько-румунського державного кордону.

Серед підписаних – Закон України №296-VIII від 8 квітня 2015 року "Про ратифікацію Протоколу прикордонного знака "ТУР", який встановлено для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії та Угорщини".

Протокол складений 17 жовтня 2012 року у Будапешті. Законом Верховна Рада надала згоду на обов’язковість для України Протоколу прикордонного знака "ТУР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.