Порошенко та прем’єр Естонії обговорили реформи в Україні та військове співробітництво

Середа, 14 січня 2015, 17:42

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас обговорили координацію зусиль задля посилення європейської енергетичної безпеки, а також можливості розвитку двостороннього військово-технічного співробітництва.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Говорячи про структурні реформи, прем’єр-міністр Естонії наголосив на тому, що "його країна, яка має нещодавній досвід таких реформ, цілком розуміє, що реформи не можуть бути швидкими і легкими, але тим не менш конкретні успіхи у впровадженні реформ зможуть значно пришвидшити допомогу з боку Європейського союзу, в якому існує доволі сильне бажання допомогти Україні".

Президент в свою чергу відзначив важливість співробітництва двох країн у процесі інтеграції до Європейського союзу, а також у розширенні співпраці з НАТО.

"Досвід Естонії у приєднанні до ЄС, зокрема у адаптації законодавства до європейських стандартів, реалізації низки програм, у яких ви досягли суттєвого успіху, дуже важливий та корисний для нас", – сказав Порошенко.

Зокрема, президент наголосив на важливості співпраці у запровадженні електронного врядування.

Прем’єр Естонії також відзначив, що Україна становить великий інтерес для естонської спільноти бізнесменів та інвесторів.

На його переконання, естонські інвестори вірять в Україну та продовжують бачити великий потенціал у співпраці з нею, і в разі вдосконалення судової системи та регуляторної політики можна значно наростити ділову активність між країнами.

"Головна причина, чому ми сьогодні тут, – це демонстрація нашої підтримки у відновленні територіальної цілісності України і прискоренні реформ. Це стосується не тільки наших двосторонніх стосунків, але ми також робимо все від нас залежне, щоб позиція Євросоюзу у підтримці України була сильна та єдина", – сказав Тааві Рийвас.

При цьому прем’єр Естонії передав слова особливої підтримки від бізнесу Естонії. "Естонський бізнес розуміє, що ваша і наша незалежність є набагато важливішою цінністю, ніж швидкий прибуток", – сказав Тааві Рийвас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.