Україна та НАТО підписали меморандум про технічне співробітництво

П'ятниця, 24 квітня 2015, 13:06

Україна підписала з Агенцією НАТО зі зв’язку та інформації (NCI Agency) меморандум щодо реалізації трастового фонду з реформування системи управління та зв'язку Збройних сил України.

Про це повідомляє сайт агенції.

"Меморандум сприятиме реалізації Цільового фонду НАТО-Україна на програму консультації, управління, контролю та зв'язку (С4). Коли він буде ратифікований українською владою, угода дозволить подальший розвиток технічного співробітництва між Агентством та урядом України", - йдеться у повідомленні.

Конкретні проекти в рамках Цільового фонду C4 будуть узгоджені в тісній співпраці між представниками провідних країн НАТО та урядом України.

"НАТО і Україна вже давно співпрацюють у підтримці реформ сектора оборони і безпеки України. З квітня минулого року НАТО і України активізували співпрацю в рамках особливого партнерства шляхом розвитку можливостей і програм створення потенціалу для України. П'ять цільових фондів, у тому числі один для С4, були запущені на саміті в Уельсі і становлять важливу частину цієї роботи", - зазначили в НАТО.

Церемонія підписання відбулася сьогодні у Брюсселі у штаб-квартирі Альянсу.

З боку України документ підписав голова Місії України при НАТО, посол Ігор Долгов, з боку Альянсу – генеральний менеджер Агенції НАТО зі зв’язку та інформації Кун Гейсберс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.