Україна та ЄС на саміті в Ризі підпишуть угоду на 1,8 млрд євро

Середа, 20 травня 2015, 16:17

На саміті "Східного" партнерства в Ризі відбудеться підписання Меморандуму про порозуміння між ЄС та Україною щодо надання макрофінансової допомоги Україні на 1,8 млрд євро.

Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

"Під час саміту віце-президент Європейської комісії пан Домбровскіс підпише Меморандум про порозуміння щодо останнього (третього) пакету макрофінансової допомоги від ЄС Україні в розмірі 1.8 млрд євро разом з українськими представниками – міністром фінансів Наталією Яресько та головою Національного банку України Валерією Гонтаревою", - йдеться у повідомленні.

Макрофінансова допомога йде слідом за двома подібними програмами у розмірі 1,61 млрд євро, виданими протягом травня 2014 та квітня 2015.

Загальна макрофінансова допомога складає 3,41 млрд. євро, яка представляє собою найбільшу фінансову допомогу третій країні в такий короткий період.

Як повідомлялося, 31 березня Європейська рада прийняла рішення, яким затвердила надання Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

25 березня депутати Європарламенту схвалили плани ЄС щодо надання Україні кредиту в розмірі 1,8 млрд євро

Макрофінансова допомога надаватиметься трьома траншами: перші два буде виплачено в другій половині 2015 року, третій - на початку 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.