Порошенко закликав Італію ратифікувати асоціацію України з ЄС

Середа, 6 травня 2015, 16:02

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Італії Паоло Джентілоні, на якій наголосив на тому, що без підтримки Італії неможливо досягти того, що зараз необхідно Україні, – єдності ЄС та солідарності з Україною.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Співрозмовники обговорили процес ратифікації парламентами країн ЄС та імплементації Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Глава держави закликав Італію прискорити процес ратифікації Угоди двома палатами парламенту.

"Враховуючи високий рівень наших двосторонніх стосунків, очікуємо позитивного рішення від Парламенту Італії", – сказав Порошенко.

Президент зазначив, що Україна сподівається отримати позитивні висновки оціночної місії з виконання зобов’язань України щодо безвізового режиму з ЄС та пропонує визначити конкретну дату для його запровадження, а також встановити, що конкретно вона має зробити до цього часу.

Порошенко висловив сподівання на підтримку Італією позиції України у цьому питанні.

Глава МЗС Італії заявив про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також про підтримку її руху у напрямі лібералізації візового режиму з ЄС.

Президент поінформував про зрушення країни на шляху реформ, зокрема у приватизації та боротьбі з корупцією, запевнивши, що приватизаційні процеси проходитимуть максимально прозоро та відкрито, а також закликав Італію інвестувати в сектори української економіки, зокрема енергетику, агробізнес та інші.

Джентілоні висловив підтримку Україні на її шляху реформ та особливо відзначив той факт, що завдяки реформам Україна, передусім, забезпечить власні інтереси та потреби громадян своєї країни.

Як повідомлялося, Єврокомісія очікує, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде ратифікована всіма 28 країнами до кінця року, щоби з 2016 року її "тимчасове виконання" перетворилося на повноцінне функціонування.

14 країн вже завершили процедуру ратифікації, декілька може додатися до саміту в Ризі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.