На саміті Україна-ЄС обговорять асоціацію, реформи та ситуацію на Донбасі

П'ятниця, 24 квітня 2015, 13:32

Саміт Україна-ЄС у Києві буде присвячений реалізації Угоди про асоціацію та політичним і економічним реформам в Україні, включаючи питання фінансової та іншої допомоги Євросоюзу.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Крім того, на саміті розглянуть ситуацію у Східній Україні і виконання Мінських угод, в тому числі дії спеціальної моніторингової місії ОБСЄ; регіональні питання та підготовку до майбутнього саміту "Східного партнерства" у Ризі.

ЄС представлятимуть президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент Європейської ради Дональд Туск.

Також будуть присутні верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні і комісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

Україну представлятиме президент Петро Порошенко.

Саміт розпочнеться 27 квітня о 13:00 за київським часом із зустрічі тет-а-тет між Туском, Юнкером і Порошенком, а потім продовжиться робочим обідом о 14:00 і пленарним засіданням о 15:30. Після засідання запланована прес-конференція.

У вівторок, 28 квітня, Юнкер та інші європейські чиновники виступатимуть на конференції з міжнародної підтримки для проведення реформ.

Раніше в МЗС України заявили, що на саміті "Україна-ЄС" обговорюватиметься питання перспективи подальшого розширення Євросоюзу на Схід. проте такого питання немає у порядку денному.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: