Постпред РФ при ЄС і глава Європарламенту обговорять "чорний список"

Вівторок, 16 червня 2015, 19:39

Постійний представник Росії при ЄС Володимир Чижов заявив, що під час зустрічі у середу з головою Європарламенту Мартіном Шульцем обговорить російський "чорний список" європейських політиків і чиновників.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Я не хотів би зараз вдаватися в деталі. Я маю намір обговорити всі аспекти даного сюжету з головою Європарламенту", - сказав Чижов.

За його словами, "є домовленість про таку зустріч 17 червня, а до цього мені б не хотілося передбачати її результати".

Чижов додав, що повністю згоден з недавніми висловлюваннями глави дипломатії ЄС Федерики Могеріні про важливість діалогу сторін у кризовий час.

"Саме тому я з подивом сприйняв рішення Європарламенту обмежити доступ моїх співробітників в цю асамблею. Розраховую, що це непорозуміння буде виправлено", - припустив Чижов.

Як повідомлялося, раніше було оприлюднено непублічний "чорний список" осіб, яким заборонено в'їзд до РФ.

До нього  увійшли 89 осіб, зокрема колишній єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле, євродепутати Яцек Саріуш-Вольський (Польща), Ребекка Хармс (Німеччина), Анна Фотига (Польща, екс-глава МЗС), екс-президент ЄП Єжи Бузек (Польща) та інші.

Рішення Росії про запровадження "чорного списку" європейських політиків призвело до нового витка напруженості між ЄП та РФ.

Ввечері 2 червня, після зустрічі з послом РФ при ЄС Володимиром Чижовим, президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив про введення низки обмежень проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: