Порошенко сказав неправду, "призначивши" винного за провал візової лібералізації

П'ятниця, 5 червня 2015, 11:35

Заява Петра Порошенко про те, що в Євросоюзі пред'явили найбільшу кількість нарікань до Державної міграційної служби з приводу виконання безвізових вимог ЄС є неправдивою.

Про це йдеться у статті "Граблі по-новому: Порошенко "призначив винного" у провалі безвізового режиму" на сайті "Європейської правди".

Напередодні Порошенко звільнив главу Державної міграційної служби (ДМС) Сергія Радутного, але основні проблеми із виконанням безвізових вимог є в іншій сфері.

Найбільші претензії у звіті Єврокомісії щодо ПДВЛ – у питанні боротьби з корупцією. В Брюсселі вважають, що реформи, які проводить Київ у цій сфері, є фрагментарними, несистемними, а взаємодію правоохоронних органів не налагоджено на потрібному рівні.  І вони точно не є сферою відповідальності ДМС.

В числі проблемних у звіті названо запобігання та боротьбу з оргзлочинністю (теж компетенція правоохоронних органів, а не ДМС), протидію торгівлі людьми (так само), повагу до прав людини та захист меншин (компетенція низки органів), політику щодо біженців (нарешті – проблема у сфері відповідальності звільненого Радутного).

У звіті Євросоюзу відсутня вимога про впровадження біометрики на "внутрішні паспорти", яка стала причиною для звільнення глави ДМС.

Як свідчать джерела "Європейської правди", ініціаторами покарання Радутного були деякі представники уряду, зокрема, цю ідею підтримували в Міністерстві закордонних справ через проблемами із біометричними паспортами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.