Нідерланди опублікують підсумки кримінального розслідування катастрофи MH17 не раніше кінця року

Середа, 19 серпня 2015, 15:37

Конкретні результати проведеного Генпрокуратурою Нідерландів кримінального розслідування обставин катастрофи малазійського "Боїнга" рейсу МН17 можуть бути оприлюднені не раніше кінця поточного - початку наступного року.

Про це заявив представник генпрокуратури Нідерландів Вім де Брюн коментарі Інтерфаксу.

"Якихось конкретних результатів і деталей розслідування у нас поки немає, їх можна очікувати не раніше кінця цього або початку наступного року", - сказав де Брюн.

При цьому він зазначив, що міжнародна група слідчих щодня просувається вперед у процесі розслідування. "У нас є прогрес, він спостерігається щодня", - підкреслив представник прокуратури.

У Нідерландах проводяться два паралельних розслідування. Одне з них проводиться під егідою Ради безпеки Нідерландів з метою виявлення технічних причин катастрофи.

В цьому розслідуванні беруть участь представники Росії, Малайзії, США, Великобританії, Австралії та Нідерландів. Очікується, що його остаточні результати будуть оприлюднені в жовтні цього року.

У той же час, паралельно генпрокуратура Нідерландів проводить кримінальне розслідування катастрофи авіалайнера, покликане виявити конкретних винних у трагедії.

У цьому процесі задіяні слідчі з Нідерландів, Малайзії, Бельгії, Австралії та України. Представники Росії в цьому розслідуванні не беруть участь.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття "Боїнга", що слідував рейсом MH17, у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни-учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.