Нідерланди спростували інформацію про відмову розсекретити дані щодо МН17

Четвер, 13 серпня 2015, 17:18

Інформація про те, що влада Нідерландів нібито відмовилася розсекречувати дані розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17, не відповідає дійсності.

Про це заявила прес-секретар Нідерландської ради з безпеки Сара Ферной, коментуючи інформацію низки ЗМІ.

"Ми, як і раніше, плануємо оприлюднити остаточний звіт у жовтні. Нічого не змінилося. Ми опублікуємо висновки щодо причин аварії, маршруту, яким летів літак, а також списку пасажирів", - заявила Ферной.

Вона підкреслила, що в Нідерландах одночасно ведуться два розслідування. Перше - так зване технічне, яке має виявити причини краху авіалайнера на території Донбасу. Саме цим займається розслідуванням Нідерландська рада з безпеки.

Висновки ж про винних у катастрофі повинна представити міжнародна група криміналістів. Співробітники прокуратури, які займаються другим звітом, були недоступні для коментарів.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття "Боїнга", що слідував рейсом MH17, у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни-учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.