ЄС надасть Україні 55 млн євро на розвиток економіки

Вівторок, 1 вересня 2015, 18:02

ЄС надасть Україні 55 млн євро на розвиток економіки

Україна отримає фінансову допомогу від Європейського союзу на суму 55 млн євро "для відновлення економіки".

Відповідна Угода про фінансування найближчим часом має бути підписана українським урядом та Єврокомісією. ЄвроПравда отримала копію документа.

При цьому європейська сторона вже схвалила угоду. З українського боку її незабаром буде винесено на засідання Кабміну.

Кошти будуть виділені відповідно до Європейського інструменту партнерства протягом 2016-2020 років.

Гроші надаються на створення стратегій з розвитку малого та середнього підприємництва (МСП), веб-порталу для МСП, а також для участі України у програмах, спрямованих на розвиток приватної ініціативи "Горизонт-2020".

В регіональному розрізі увага приділяється створенню центрів підтримки бізнесу з розвинутою мережею представників щонайменше в 15 українських областях. В угоді зазначається, що насамперед це мають бути регіоні, "що постраждали внаслідок конфлікту, та сусідні з ними регіони, що активно беруть участь в процесі реінтеграції внутрішньо переміщених осіб".

Вказані центри мають сприяти запуску інноваційних стартапів, покращенню доступу до юридичних та адміністративних послуг, проводити навчання з впровадження підприємницької діяльності.

Серед іншого планується сприяти покращенню доступу МСП до фінансових ресурсів. Для цього формується гарантійний фонд у розмірі 40 млн євро.

Відзначається, що одним із головних завдань центрів буде сприяння адаптації МСП до роботи в умовах діючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.