МЕРТ створює веб-портал по контролю за використанням міжнародної допомоги

Понеділок, 14 вересня 2015, 10:20

Міністерство економічного розвитку та торгівлі створить веб-портал, на якому буде розміщена вся інформація щодо проектів, що реалізуються за рахунок міжнародної допомоги.

Про це на своїй фейсбук-сторінці пише заступник глави міністерства Максим Нефьодов.

"Головний наш проект тут – розробка єдиного онлайн-порталу, де буде розміщена вся інформація щодо проектів. Хочете дізнатись, на які проекти з відновлення Донбассу і хто дає кошти? Хочете побачити, які майбутні потреби різні держоргани визначають як пріоритетні? Хочете бачити аналіз, хто найшвидше чи найповільніше реалізовує проекти? Ну і звичайно інструменти для самих донорів та кредиторів – якщо нам пропонують кошти, то принаймні з нашого боку затримок просто не має бути!" - пише він.

Нефьодов зазначає, що іноземні партнери "часто-густо пропонують гроші не на те, що реально потрібно, ну а українська сторона має досвід розтринькування коштів. Йдеться не тільки про гідру корупції, а й іноді навіть про нездатність фактично реалізувати проект за наявності коштів – просто руки не з того місця ростуть". 

До допису також додано інфографіку з переліком донорської допомоги, кредитів та макрофінансової допомоги, що були надані Україні.

 для перегляду у більшому розмірі натисніть на зображення 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: