РФ де-факто припиняє дію вільної торгівлі в рамках СНД - заява МЕРТ

Вівторок, 7 липня 2015, 08:20

Можливе встановлення Росією квот на українські товари "групи ризику" в разі імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС порушить Договір про ЗВТ СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та РФ.

Про це йдеться в заяві торгового представника України Наталії Микольської.

За її словами, такі висловлювання російської сторони з'явилися саме в період інтенсивної роботи України, ЄС та РФ в рамках тристоронніх технічних консультацій з питань імплементації Угоди про асоціацію. 

"Заяви російських посадовців щодо застосування конкретних обмежувальних заходів для українських товарів ставлять під сумнів бажання російської сторони шукати практичні рішення в рамках процесу, погодженого усіма сторонами", - наголосила Микольська.

"Ми маємо чітко усвідомлювати, що торговельне співробітництво між країнами має відбуватися в рамках діючого правового поля. Для України і РФ цим правовим полем є правила СОТ та Договір про зону вільної торгівлі СНД", - підкреслила вона.

"Будь-яке встановлення РФ в односторонньому порядку кількісних обмежень у вигляді тарифних квот буде порушенням Договору про ЗВТ СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та Російською Федерацією", - зауважила торговий представник України.

Нагадаємо, в понеділок  заступник міністра економічного розвитку Росії Олексій Лихачов заявив, що РФ хоче ввести квоти для українських товарів "групи ризику" після набрання чинності режимом вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.