Рада закликає держави-члени ООН зробити все можливе для припинення агресії РФ

Середа, 16 вересня 2015, 12:04

Верховна Рада закликає держави-члени ООН вжити всіх можливих заходів для припинення агресії Російської Федерації проти України.

Про це йдеться у прийнятій постанові "Про Заяву Верховної Ради України з приводу 70-річчя Організації Об'єднаних Націй та членства України в ООН".

"Розв'язання військової агресії проти України з боку постійного члена Ради Безпеки ООН – Російської Федерації – шляхом незаконної окупації Автономної Республіки Крим, ведення війни на Донбасі із застосуванням регулярних військ і підтримки терористів є брутальним порушенням цілей та принципів Організації і викликає обурення членів ООН", - йдеться у заяві.

Рада висловлює надію, що в ювілейний для ООН рік її держави-члени докладуть колективних зусиль задля відновлення неухильної поваги до цілей та принципів ООН та припинення порушень її Статуту.

"Закликаємо держави-члени ООН вжити всіх можливих заходів для припинення агресії Російської Федерації проти України, що є однією  з передумов збереження світоустрою, заснованого на цілях і принципах ООН. У цьому світлі Верховна Рада України нагадує про схвалене нею 17 березня 2015 року звернення президента України до Ради Безпеки та Генерального секретаря ООН про розгортання на території нашої держави міжнародної операції ООН з підтримання миру та безпеки", - зазначається у документі.

Як повідомлялося, 67 країн уже підтримали ініціативу утримання від права вето в Раді безпеки ООН у випадках, коли конфлікти набувають особливої жорстокості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.