Україна приєднається до угоди СОТ про держзакупівлі за два місяці

П'ятниця, 18 вересня 2015, 10:58

Остаточне завершення всіх процедур про приєднання України до угоди СОТ про держзакупівлі очікується за два місяці.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Міністерства економічного розвитку та торгівлі із посиланням на заступника міністра Максима Нефьодова.

"Заяву України про приєднання до угоди СОТ про держзакупівлі підтримали ЄС, США, Японія, Корея, Тайвань, Канада, Норвегія, Швейцарія... Очікуємо фіналізації всіх процедур протягом 2-х місяців, що відкриє українським експортерам ринки інших країн на 1.7 трлн доларів",- повідомляє міністерство.

Нагадаємо, раніше у міністерстві очікували на завершення всіх формальних процедур щодо приєднання на міністерській конференції СОТ, що відбудеться у грудні.

Багатостороння Угода GPA регламентує процес закупівлі товарів і послуг державними організаціями країн - членів СОТ. Оригінальна версія Угоди була прийнята в 1996 р.  У 2011 році був створений оновлений текст Угоди з урахуванням сучасних умов ринку держзакупівель.

Угода GPA зараз поширюється на 43 держави (включаючи 28 країн ЄС). Ще 10 країн - Албанія, Китай, Грузія, Йорданія, Киргизія, Молдова, Чорногорія, Нова Зеландія, Оман і Україна - подали заявки на участь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.