В НАТО готові обговорювати з Україною допомогу у відбудові ВМС

Вівторок, 22 вересня 2015, 11:17

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє про готовність Альянсу обговорювати з українською владою питання надання допомоги у відбудові Військово-морських сил.

Про це Столтенберг сказав ексклюзивному інтерв'ю УНІАН.

"Ми завжди будемо думати, як можемо розширити наше співробітництво. Мені відомо, що Військово-морські сили - одне з питань, яке б українці хотіли б обговорити з нами. Я думаю, що ми повинні зібратися, розглянути це питання та подивися, чи можна започаткувати практичну співпрацю також і у сфері морських сил", - заявив Столтенберг.

Генсек альянсу констатував, що між Україною та НАТО "у дуже різних сферах існує широкий спектр співробітництва".

"Станом на сьогодні у нас встановлено співробітництво у сфері командування та контролю, логістики, кібербезпеки, розмінування. Але мій головний меседж полягає у тому, що ми надаємо практичну підтримку Україні і будемо продовжувати це робити, і мій візит в Київ сьогодні - це вираз нашого бажання продовжувати та розвивати наше добре практичне співробітництво з Україною", - наголосив Столтенберг.

Раніше в.о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок в інтерв’ю "Європейській правді" говорив, що Україна сподівається на допомогу НАТО у відновленні військово-морських сил, які були практично повністю втрачені після анексії Криму Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: