В Раді вважають, що ЄС гальмує скасування віз для України

Четвер, 24 вересня 2015, 14:09

ЄС постійно висуває нові пункти та вимоги до України в рамках реалізації другої фази Плану дій з візової лібералізації, чим відтягує скасування віз для українців.

Про це заявив голова української частини парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, перший заступник голови комітету ВР з питань європейської інтеграції Остап Семерак під час круглого столу у четвер в Києві, повідомляє Укрінформ.

"У своїй роботі ми відчуваємо певну пасивність з боку ЄС і певну невизначеність з боку Європейського Союзу... Але, аналізуючи досвід співпраці з моніторинговими місіями, на жаль, можемо констатувати, що від місії до місії в кожному звіті з'являються нові пункти і вимоги до України", - сказав він.

"Вважаю, що це можна кваліфікувати, з одного боку, так, що Європейський союз змінюється, і вимоги до нас змінюються, а з іншого - це подія, яка відтерміновує і відтягує (введення безвізового режиму. - Ред.)", - підкреслив депутат.

Семерак зауважив, що українська сторона досі не має позитивного висновку.

"Тим не менш, сьогодні працює шоста моніторингова місія, і до кінця року, я сподіваюся, буде позитивний висновок Європейської комісії, який дасть можливість Європейській раді ухвалити позитивне рішення", - наголосив він.

Коментуючи цю заяву, прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давід Стулик заявив, що нові пункти у звітах відбивають зміну ситуації в самій Україні і жодним чином не спрямовані на гальмування впровадження безвізового режиму.

Він також наголосив, що криза з біженцями в ЄС не пов'язана з процесом візового лібералізації для України, яка залишається в центрі уваги європейського керівництва.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив переконання, що Україна наступного року отримає безвізовий режим з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: