Сирійські повстанці вимагають від Росії припинити бомбардування - ЗМІ

Понеділок, 26 жовтня 2015, 19:17

Організація "Вільна сирійська армія", що об'єднує сирійські групи повстанців, вимагає від Росії негайно припинити скидати бомби на повстанців і мирних жителів Сирії, а також припинити підтримувати режим президента Башара Асада.

Про це повідомляє Reuters.

Повстанці скептично ставляться до пропозицій допомоги з боку Москви. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що російські літаки готові прийти на допомогу "патріотичній" сирійській опозиції.

"Їхна слова не співпадають з діями. Як ми можемо говорити з ними, коли вони по нас бомблять?" - сказав прес-секретар Південного фронту "Вільної сирійської армії" Ісаам Аль-Раєс.

Він додав, що повстанці не проводили жодних переговорів з росіянами, оскільки "комунікацій і пропозицій насправді немає".

"Нам не потрібна зараз допомогу. Вони повинні припинити атакувати наші бази і тоді ми зможемо поговорити про співпрацю в майбутньому", - сказав Аль-Раєс.

Російські військові літаки бомбили ряд афілійованих з "Вільною сирійською армією" груп у північних районах Сирії після вступу у війну на стороні Асада.

ВПС Росії забезпечують прикриття з повітря декількох великих наземних наступальних операцій, яку веде сирійська урядова армія з іранськими союзниками і ліванськими бойовиками "Хезболли".

Як відомо, Росія в кінці вересня почала масовану авіаційну операцію в Сирії, базуючись на урядових авіабазах у цій країні.

Між тим, значна частина авіаударів РФ виявилася спрямована проти сил сирійської опозиції, а не проти "Ісламської держави".

Повідомлялося, що близько 80% авіаударів РФ в Сирії завдаються не по ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.