В ЄС назвали демократичними місцеві вибори в Україні

Вівторок, 27 жовтня 2015, 11:35

Місцеві вибори в Україні, які відбулися в неділю, стали ще одним кроком до зміцнення демократичного правління.

Про це йдеться в заяві речниці високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні.

"Результати місцевих виборів в Україні в неділю є ще одним важливим кроком до зміцнення в країні демократичного правління, після президентських і парламентських виборів минулого року", - говориться в повідомленні.

"Як йдеться у попередній доповіді ОБСЄ, вибори були конкурентними, добре організованими в цілому, а кампанія загалом продемонструвала повагу до демократичного процесу. Тим не менш, необхідні додаткові зусилля для подальшого зміцнення цілісності і суспільної довіри до виборчого процесу", - наголосила речниця Могеріні.

Вона також підкреслила, що вибори на деяких контрольованих українським урядом територіях Донецької і Луганської областей, де вони були неможливими з підстав безпеки, повинні "бути проведені в першочерговому порядку для забезпечення громадянами можливості реалізувати своє право голосу".

Нагадаємо, раніше глава делегації спостерігачів Європарламенту Андрій Плєнковіч заявив, що місцеві вибори в Україні, які відбулися 25 жовтня, "загалом відповідають міжнародно визнаним стандартам".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.