Потреби у військовій базі РФ в Білорусі немає - глава МЗС

Середа, 28 жовтня 2015, 08:15

Потреби розміщувати військову базу РФ  в Білорусі немає.

Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю російській газеті  "Коммерсант".

"Я поставив би вам зустрічне запитання: розміщення російської бази в Білорусі призведе до того, що в регіоні знизиться військово-політична напруженість і запанує мир і стабільність, зокрема, в Україні?" - відповів він на питання журналіста щодо можливого розміщення військової бази РФ.

"Не коментуватиму висловлювання російських офіційних осіб, просто висловлю свою точку зору. Однозначно розміщення цієї авіабази не знизить військово-політичну напруженість у регіоні",  - зауважив він.

"Навпаки, авіабаза викличе роздратування на адресу і Мінська, і Москви. Крім того, в Білорусі зараз знаходиться стільки авіабаз, що там в лічені години можна розмістити сотні літаків", - додав глава білоруського МЗС.

"У нинішній ситуації, коли є ряд інших питань, які потребують швидкого оперативного вирішення, у тому числі українська криза та ситуація в Сирії, нам здається, що немає потреби вести розмову про розміщення бази в Білорусі", - наголосив Макей.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін розпорядився підписати угоду про створення російської авіабази в Білорусі. Передбачається, що база буде розташована в місті Бобруйськ, в 150 км від українсько-білоруського кордону.

Минулого року командувач ВПС Росії заявляв, що країна планує розмістити на майбутній авіабазі винищувачі Су-27.

При цьому представники опозиції влаштовували в Мінську акцію проти розміщення в Білорусі російської військової бази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.