Штайнмаєр каже про можливість пом’якшення санкцій проти Білорусі

Понеділок, 12 жовтня 2015, 12:45

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр припускає можливість зміни чи послаблення санкцій проти Білорусі після президентських виборів.

Про це він сказав перед початком засідання Ради ЄС у закордонних справах, повідомляє Reuters.

За його словами, він буде консультуватися з коллегами з приводу умов і термінів зміни або послаблення санкцій .

Передумовою для обговорення буде доповідь ОБСЄ за результатами президентських виборів у Білорусі.

"Високий результат Лукашенка не дивина, однак вибори проходили в інших умовах. Були звільнення політичних в'язнів і меншерепресій в порівнянні з попередніми виборами", - сказав Штайнмаєр.

Слід зазначити, що глава МЗС Польщі Гжегож Схетина перед Радою ЄС заявив, що "Польща не буде суперечити" можливому послабленню санкцій. Однак за його словами таке рішення може буде прийняте через деякий час після виборів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на  виборах президента Білорусі, що відбулися в неділю 11 жовтня, переміг Олександр Лукашенко, набравши, за попередніми даними, 83,49% голосів.

Лідери опозиції в Білорусі Микола Статкевич, Володимир Некляєв та Анатолій Лебедько закликали міжнародне співтовариство не визнавати підсумки президентських виборів, які відбулися в неділю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС на 4 місяці призупинить санкції щодо Білорусі, в тому числі і щодо президента Олександра Лукашенка після президентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.